WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Mengapa kegagalan buah pinggang perlu mengurangkan pengambilan garam

2018-09-18 09:10

Mengapa kegagalan buah pinggang perlu mengurangkan pengambilan garamKegagalan buah pinggang adalah satu keadaan perubatan yang di mana buah pinggang gagal menapis bahan buangan daripada darah secukupnya. Dalam kes ini, pesakit akan mempunyai begitu banyak had pengambilan makanan termasuk pengambilan garam. Manakala, mengapa pesakit kegagalan ginjal perlu mengurangkan pengambilan garam?

Apa yang kita perlu tahu adalah bahawa garam yang utama excreted dari badan oleh buah pinggang. Apabila buah pinggang tidak boleh berfungsi sebagaimana yang patut dilakukan, lebih banyak dan lebih banyak garam akan disimpan di dalam badan. Dalam keadaan yang, tekanan darah akan bertambah baik dan buah pinggang akan mendapat lebih banyak kerosakan. Lebih-lebih lagi, tekanan darah tinggi akan membawa kepada masalah jantung, kerosakan buah pinggang, malah risiko kehidupan. Dengan itu, adalah penting bagi pesakit untuk mengambil kurang garam.

Lazimnya bercakap, pesakit dengan penyakit buah pinggang boleh mengambil hanya 6g garam setiap hari. Walau bagaimanapun, jika ada tekanan darah tinggi dan lain-lain masalah, pesakit akan diperolehi perlu tiada pengambilan garam. Selain itu, rick makanan garam mesti ditolak.

Sebenarnya, diet yang dirancang dengan baik untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang hanya boleh melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang dan bukannya memulihkan fungsi renal dan membaiki buah pinggang rosak. Dalam perkataan lain, pesakit telah mengambil satu rawatan yang berkesan seperti mengeluarkan toksin terapi dan ubat-ubatan Cina untuk memulihkan fungsi buah pinggang.

Sebelum ini:Bagaimana saya boleh dipulihkan kecuali dialisis

Artikel seterusnya:Apakah prinsip Diet untuk pesakit-pesakit dialisis

Tag: kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat