WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Bolehkah terapi sel Stem menggantikan pemindahan ginjal untuk merawat kegagalan buah pinggang

2018-09-04 10:04

Bolehkah terapi sel Stem menggantikan pemindahan ginjal untuk merawat kegagalan buah pinggangBolehkah terapi sel Stem menggantikan pemindahan ginjal untuk merawat pemindahan ginjal? Seperti yang kita semua tahu, pemindahan ginjal adalah salah satu rawatan yang paling berkesan untuk kegagalan buah pinggang, Walau bagaimanapun, tidak semua pesakit yang sesuai untuknya, jadi orang yang mencari alternatif lain. Terapi sel Stem dan sebagai salah satu Tempahan rawatan kegagalan buah pinggang, ia telah menjadi salah satu pilihan hot untuk bahagian ini pesakit.

Apa itu terapi sel Stem?

Terapi sel stem merujuk kepada sel stem pergi ke kawasan yang rosak dan Janakan semula sel-sel baru dan tisu-tisu dalam keadaan yang sesuai. Dalam tahun-tahun kebelakangan, terapi ini telah digunakan secara meluas untuk mengubati penyakit respiratori, cerebropathy, penyakit darah, penyakit hati, dan sebagainya. Untuk pesakit penyakit buah pinggang, terapi sel stem menunjukkan kesan yang agak berpotensi membaik pulih sel rosak buah pinggang sedia ada dan pembinaan semula struktur buah pinggang normal.

Bolehkah terapi sel Stem menggantikan pemindahan ginjal?

Berbanding dengan pemindahan ginjal, kelebihan terapi sel stem terbesar adalah bahawa ia boleh mengelakkan penolakan imun, jadi ia boleh menghasilkan kesan terapeutik yang menakjubkan bagi pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang. Premis adalah terapi sel stem kepunyaan pemindahan sel stem autologous.

Dengan pembangunan penyelidikan sel stem dan sel-sel iPS, ia telah dapat memperolehi postembryonic sel stem dari badan pesakit sendiri. Kemudian, sel-sel ini membezakan ke dalam sel-sel rosak buah pinggang. Oleh kerana sel-sel ini berasal dari pesakit-pesakit mereka, badan mereka tidak akan menyerang sel-sel ini. Oleh itu, pesakit tidak perlu bimbang tentang penolakan apa-apa lagi.

Sebelum ini:Apa rawatan yang boleh menjadi alternatif dialisis

Artikel seterusnya:Berapa banyak air yang dialisis yang boleh minum

Tag: pemindahan ginjal Kegagalan buah pinggang terapi sel stem

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat