WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Dialisis >

Bagaimana untuk merawat jangkitan di dialisis

2018-08-07 14:06

Bagaimana untuk merawat jangkitan di dialisisBagaimana untuk merawat jangkitan dalam dialisis? Ia adalah diketahui bahawa terma-terma yang lama dialisis akan menyebabkan banyak kesan sampingan, dan jangkitan adalah salah satu daripada orang-orang biasa, yang seolah-olah tidak menjadi masalah yang besar tetapi ia boleh menyebabkan komplikasi yang lebih banyak. Jadi rawatan jangkitan dialisis adalah sangat penting untuk mengawal penyakit ini.

Mengapa dilaysis pesakit akan mendapat jangkitan?

PD merupakan kaedah rawatan utama. Semua tiga jenis peritoneal dialisis-berterusan ambulatori Peritoneal dialisis (TLDM), dialisis Peritoneal berbantukan pemuka berterusan (CCPD) dan NIPD-keperluan tiub getah kecil yang dikenali sebagai kateter. Kateter, satu tiub yang lembut, seperti jerami berada dalam kedudukan di dalam dan luar tubuh bagi membolehkan penyelesaian dialisis ke dalam dan keluar dari rongga abdomen. Bursa-Bursa (proses pengisian, kediaman dan penyaliran penyelesaian dialisis) mesti dilakukan dengan berhati-hati kerana terdapat risiko jangkitan dari bakteria di luar tubuh.

Bagaimana untuk merawat jangkitan dalam dialisis?

Selepas pesakit mendapat jangkitan mereka perlu berhenti dialisis serius, sebaliknya lebih banyak bahagian akan dijangkiti. Jadi cara terbaik untuk mengawalnya adalah untuk memilih antibiotik yang mudah untuk menggabungkan dengan protein dengan sedikit ketoksikan ginjal. Selepas dialisis, anda juga perlu menambah tidak tertentu bagi antibiotik kepada perubatan anda, jika perlu, mengurangkan masa dialisis.

Dialisis adalah rawatan yang menyelamatkan nyawa, Walau bagaimanapun, dengan kedua-dua dialisis peritoneal (PD) dan hemodialisis, ada ketikanya apabila pesakit mungkin mempunyai kesan sampingan dari rawatan. Jadi sebagai pesakit penyakit buah pinggang, anda perlu memberi perhatian yang tinggi untuk dialisis, jika boleh, anda boleh mengambil sesetengah terapi alternatif yang boleh membantu anda hidup lebih bahagia tanpa dialisis.

Jika anda ingin mengelakkan dialisis atau memerlukan sebarang bantuan dalam merawat penyakit buah pinggang anda boleh menghantar email kepada kami atau tinggalkan mesej di bawah, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mengurangkan masa dialisis dalam merawat kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Boleh fungsi buah pinggang 41% mengelakkan dialisis?

Tag: Dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat