WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Batu buah pinggang rawatan >

Remedi Home berkesan 11 batu buah pinggang

2018-04-05 10:39

Remedi Home berkesan 11 batu buah pinggangBatu buah pinggang boleh menyakitkan dan mengganggu keadaan perubatan, dan walaupun terdapat rawatan formal, Terdapat juga beberapa remedi rumah untuk batu buah pinggang, termasuk penggunaan cuka epal, jus Delima, penghidratan tambahan, kacang ginjal, Magnesium, tembikai, basil dan diet garam yang rendah, antara yang lain!

Malangnya, tidak banyak rawatan formal, dan kebanyakan doktor akan mencadangkan minum jumlah air dan mengambil ubat tahan sakit sehingga Pas batu. Bahawa yang berkata, Terdapat beberapa rumah berkesan ubat-ubat yang boleh membantu memecahkan batu buah pinggang supaya mereka boleh lulus lebih mudah, atau dibubarkan sepenuhnya.

Remedi rumah untuk batu buah pinggang

Berikut adalah beberapa remedi semulajadi yang mempromosikan buah pinggang yang sihat dan juga membantu mencegah batu buah pinggang.

Minum lebih banyak air

Salah satu penyebab paling asas batu buah pinggang ialah dehidrasi. Pada asasnya, apabila tidak ada air yang cukup di dalam badan, air kencing menjadi lebih pekat dengan mineral dan lain-lain bahan yang air kencing biasanya menghilangkan. Sebagai mineral tersebut calcify dan mengikat bersama-sama, mereka membentuk batu-batu [3] bahawa adalah sukar untuk bergerak melalui ureter ke.

Dengan minum jumlah air yang besar, ia boleh membantu flush buah pinggang dan memecahkan sebahagian daripada batu-batu yang telah terbentuk atau membuat sekurang-kurangnya lulus batu banyak kurang menyakitkan.

Jus Delima

Boleh dikatakan penyelesaian berasaskan buah-buahan yang terbaik untuk batu buah pinggang adalah penggunaan Delima – kedua-dua biji benih dan jus. Antioksidan dalam dan [4] kesemak khasiat buah-buahan ini boleh membantu untuk memecahkan batu buah pinggang apabila nutrien ini sampai ke buah pinggang dan menghalang tahap oxalate yang tinggi di dalam badan. Minum segelas setiap hari harus menjadi langkah pencegahan yang baik untuk pembangunan batu-batu itu.

Tembikai

Orang sering lupa bahawa tembikai adalah lebih daripada snek lazat musim panas, tetapi juga satu kalium-makan makanan kesihatan yang dapat membantu memerangi batu buah pinggang, terutamanya magnesium dan kalsium phosphates. Kalium adalah penting untuk menurunkan tahap asid [5] dalam air kencing, yang boleh menghalang kewujudan batu karang ini. Tambahan pula, tembikai hampir keseluruhannya diperbuat daripada air, yang menjadikannya buah yang besar bagi penghidratan!

Kacang ginjal

Walaupun nama mereka adalah berdasarkan kepada bentuk asalnya, ia juga berlaku untuk menjadi cemerlang kacang untuk batu buah pinggang. Semua kekacang, malah, mempunyai tahap yang tinggi [5] serat tidak larut yang boleh mengikat kalsium dalam najis, dan bukannya membiarkan ia dalam sistem Urinari. Dengan tahap kalsium dalam air kencing yang lebih rendah, ia akan sukar bagi batu buah pinggang untuk membentuk. Lain-lain makanan yang kaya dengan serat yang tidak larut termasuk jagung, eggplants, sayur-sayuran, peas, Bawang besar dan bawang putih.

Mengelakkan makanan yang masin

Kerana kebanyakan kamu sesungguhnya tahu, tahap garam di dalam badan yang tinggi menyebabkan pengekalan air, membawa kepada kembung dan edema (bengkak pelbagai bahagian badan). Ini juga bermakna bahawa air tidak digerakkan melalui buah pinggang ke pundi kencing, meninggalkan air kencing yang sangat pekat. Kurangkan makanan yang masin, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk mengelakkan kewujudan Batu-batu mineral ini.

Magnesium

Salah satu telah di antara orang-orang yang menghidap batu buah pinggang adalah kekurangan magnesium. Malah, kajian menunjukkan bahawa mengambil magnesium tambahan [7] boleh diimbangi lebih 90% daripada kes-kes batu buah pinggang. Antara makanan yang tinggi magnesium termasuk bayam, kacang, ikan, kacang, avocados, yogurt dan coklat gelap.

Cuka epal Cider

Sifat sangat kesemak ubat semulajadi ini biasa boleh membuat ia lebih sukar bagi batu buah pinggang untuk membangunkan. Ia boleh membantu untuk membubarkan batu buah pinggang dan juga mempunyai kesan alkalinizing ke atas darah dan air kencing, jadi kerap dos cuka epal cider adalah langkah pencegahan yang cemerlang bagi keadaan ini, terutamanya jika anda adalah berisiko.

Basil

Ini ubat herba purba lama telah dipertimbangkan tonik untuk buah pinggang, dan khusus untuk pemendapan mineral, ia membantu membuang bahan-bahan ini [9] dari buah pinggang di awal penubuhan mereka, jadi mereka adalah kecil dan oleh itu kurang menyakitkan melalui ureter ke.

Bijirin penuh

Sumber terbaik daripada kepekatan tinggi serat tidak larut datang dari bijirin sarapan Nestlé dalam banyak bentuk mereka. Serat ini boleh mengoptimumkan sistem penghadaman, tetapi juga mengikat dengan kalsium [10] dan menurunkan paras mineral yang ditolak ke dalam air kencing. Ini akan membantu mencegah pembentukan mineral yang membentuk batu-batu di buah pinggang.

Melukakan hati daun teh

Ini jenis teh yang tertentu adalah tonik buah pinggang dalam pelbagai cara; Ia bukan sahaja melambatkan pertumbuhan batu buah pinggang dan menggalakkan pembubaran mereka, tetapi juga membantu untuk membersihkan sebarang jangkitan-jangkitan buah pinggang yang boleh menyebabkan pertumbuhan luar tabi'i ini batu mineral [11]. Ia juga menggalakkan kencing dan oleh itu rasa toksin dan mineral daripada badan lebih kerap, menjadikan ia lebih sukar bagi batu-batu ini untuk membentuk.

Akhir kata dari Amaran: seperti yang disebut, ia adalah lebih mudah untuk mengubati batu buah pinggang secara berkesan apabila anda tahu apakah jenis batu buah pinggang anda berurusan dengan. Gejala-gejala terlalu menyakitkan batu buah pinggang perlu menjamin Lawatan ke doktor, di mana anda boleh membincangkan beberapa remedi semulajadi yang anda ingin gunakan, termasuk mereka yang terperinci dalam artikel ini.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: batu buah pinggang Remedi rumah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat