WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Batu buah pinggang Prognosis >

Menghalang batu buah pinggang

2018-04-05 11:10

Menghalang batu buah pinggangBatu buah pinggang akan benar-benar menggambarkan mendapan kalsium dan mineral lain di saluran kencing manusia. Bentuk yang paling biasa batu buah pinggang ialah batu oxalate. Sebelum ini, ia difikirkan bahawa pengambilan tinggi atau tinggi penyerapan mineral yang membangunkan batu buah pinggang, tetapi Tempahan kajian menunjukkan bahawa pengambilan kalsium Diet tinggi yang mengurangkan risiko batu buah pinggang dengan banyaknya. Secara ringkasnya, kalsium pemakanan tidak menyebabkan batu buah pinggang, tetapi jumlah lebihan yang hadir mineral dalam air pasti mengakibatkan batu buah pinggang. Faktor-faktor lain seperti penggunaan oxalate tinggi dari sayur seperti bayam dan kale, serta mengurangkan penggunaan cecair, boleh membuktikan untuk menjadi punca besar bagi batu buah pinggang.

Mengawal pH alkali aras

Makanan ringan, gula berlebihan, dan makanan yang menyumbang barang-barang dalam membentuk keasidan dalam badan, yang seterusnya boleh membawa kepada pelbagai keadaan penyakit seperti kanser, batu buah pinggang dan tekanan darah tinggi dan dipelihara dengan baik. Kalsium membantu mengekalkan paras pH sihat, sekali gus meningkatkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan anda.

Mengawal tekanan darah

Penyelidikan telah menyatakan bahawa diet vegetarian dengan jumlah kalsium, magnesium, kalium dan serat yang tinggi akan menyebabkan tekanan darah terkawal. Manakala lain-lain penyelidik membuat kesimpulan bahawa pengambilan meningkat mengakibatkan tekanan darah tinggi. Kemudian, ia dilihat bahawa sebab keputusan yang pelbagai adalah kerana kajian ini diuji kesan nutrien tunggal dan bukannya sumber-sumber makanan yang mempunyai kandungan pemakanan. Institut Kebangsaan kesihatan telah menjalankan kajian penyelidikan [7] dikenali sebagai "pemakanan pendekatan untuk berhenti hipertensi (DASH)". Diet "Amerika tipikal" adalah berbanding dengan dua diubahsuai Diet yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran dan diet "DASH" combo yang disumbat dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan kalsium. Hasil kajian menunjukkan tekanan darah menurun.

Untuk membantu menguji kesan gabungan nutrien termasuk kalsium daripada makanan pada tekanan darah, satu kajian telah dijalankan untuk menyiasat kesan pelbagai corak pemakanan pada tekanan darah. Kajian ini mengkaji kesan tiga Diet yang berbeza ke atas tekanan darah tinggi dan mendapati bahawa kesan gabungan pelbagai makanan masih menunjukkan ia bermanfaat dari segi tekanan darah.

Secara keseluruhannya, ia kelihatan bahawa memakan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran serta kalsium yang mencukupi memainkan peranan yang penting dalam mengawal tekanan darah.

Sebelum ini:Tabiat tidak wajar menyebabkan batu buah pinggang

Artikel seterusnya:Faedah-faedah teh Rosehip dan batu buah pinggang

Tag: batu buah pinggang menghalang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat