WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Batu buah pinggang Prognosis >

Tabiat tidak wajar menyebabkan batu buah pinggang

2017-12-22 18:41

Tabiat tidak wajar menyebabkan batu buah pinggangTerdapat banyak tabiat salah yang membawa kepada batu buah pinggang.

1. meninggalkan Sarapan Pagi

Selepas malam tidur, ia adalah penting untuk mengambil Sarapan Pagi untuk keperluan tenaga tambahan. Bersarapan membawa kepada pengekalan hempedu dalam saluran usus dan pundi hempedu. Di samping itu, ia menjejaskan rembesan asid gastrik dan perkumuhan hempedu, yang mendorong gastrik, batu hempedu dan batu buah pinggang.

2. kekurangan air dan senaman

Kekurangan air dan senaman mengurangkan pengeluaran air kencing, yang menjadikan air kencing bertukar jadi Deposit dan kristal dalam buah pinggang. Oleh itu, tiada kelihatan batu buah pinggang.

3. tidak wajar tabiat makan

Dengan kehidupan yang sibuk, orang cenderung untuk memilih makanan yang berpuasa. Sesetengah daripada mereka bahkan memilih coklat untuk memuaskan kelaparan itu. Akibatnya, tidak seimbang pengambilan nutritions meningkatkan kalsium,oxalate dan asid urik dalam buah pinggang dan air kencing. Apabila bahan-bahan yang meningkat tidak dapat mengeluarkan bahan dalam masa, tiada meningkatkan risiko mendapat batu buah pinggang.

4. berlebihan malam

Sesetengah orang mempunyai kehidupan malam. Mereka lebih suka minum selepasbekerja. Pengambilan kopi atau alkohol yang berlebihan meningkatkan peluang mendapat batu buah pinggang.

5. emosi negatif

Jika seseorang kekal emosi negatif untuk waktu yang lama, sistem imun dapat dipengaruhi oleh emosi yang negatif, yang mengurangkan rintangan dan mendorong batu buah pinggang.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Menghalang batu buah pinggang

Tag: batu buah pinggang Tabiat Prognosis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat